Girişimcilerin %97’sinin Sosyal Medya Pazarlamasında 9 Başarısız Olma sebebi
Pek çok girişimci, Sosyal Medya Pazarlaması ile asla bir kuruş kazanmaz. Ve bu üzücü olsa da aynı zamanda doğru. İlk bir buçuk yıldır onlardan biriydim ve bunun değiştiği için çok minnettarım.
Bu blog gönderisinin tamamını okuyun ve eminim ki daha parlak bir geleceğe sahip olacaksınız – kristal küreme baktım, bu yüzden 😉 girişimcilerin yaptığı en büyük hataları ve bunlardan nasıl kaçınılacağını ele alacağımı biliyorum . Başarılı olmayı ve hayalini kurduğunuz o özgür yaşam tarzını yaşamayı hak ediyorsunuz. Öyleyse bir kalem ve kağıt alın ve başlayalım.
1.) Sosyal Medya Pazarlama planına sahip olmamak:
Bir plan olmadan karanlıkta ışık olmadan kaybolacaksın… serçe parmağını inciteceksin…*ah* 🙂 Tamam, aslında incinmeyeceksin ama ilerlemene ve sonuçlarına zarar vereceksin.
Sosyal Medya Pazarlamasında onu öylece kanatlandıramazsınız. Bu iyi bir strateji değil. Yani ilk adımınız hedeflerinizi (büyük ve küçük) yazmaktır. Ne istediğinizi bilmelisiniz ve bu daha iyi bir Sosyal Medya Pazarlama planı yapmanıza yardımcı olacaktır.
Ardından bir sonraki adımınız, tanıtımını yapacağınız Sosyal Medya platformu için belirli bir strateji öğrenmektir . Evet, bu, hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacak bazı kurslara ve mentorlara yatırım yapmanız gerekeceği anlamına gelir.
Ben her zaman Fatih Çoban’dan (özellikle HİK SİSTEMİ) eğitim almanızı tavsiye ederim. Bazı eğitimerine yatırım yaptım ve bunların değerli olduğunu biliyorum – ve uygun bir fiyata, bunu yenemezsiniz. Size çevrimiçi işinizde ve çevrimdışı işinizde harika sonuçlar yaratacak 🙂
Bloguma dönüp yazılarımı da okuyabilirsiniz. Ücretsizdir, yani kaybedecek bir şeyiniz yok. Ayrıca Sosyal Medya Pazarlaması hakkında bilgi edinmek ve işlerinde başarılı olmak isteyen tüm saygıdeğer girişimciler için ÜCRETSİZ Pazarlama Koçluk Grubumuz var. Yani bağlantı kuralım BURADA 🙂
2.) Hedefe sahip olmamak:
Bundan 5 yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz? Bu, çoğu girişimci için gerçekten zor bir soru olabilir çünkü hedeflerinin ne olduğunu bile bilmiyorlar. Daha iyi bir hayat istiyorlar ama bu yeterince spesifik değil.
Bu yüzden hedeflerinizi çok fazla ayrıntıyla yazın. Ne zaman başarmak istediğinizi, ne renk olacağını (araba, ev ise…), kaç takipçiniz olacağını vb. yazın.
A noktasından B noktasına gitmek istiyorsanız, ancak B noktasının nerede olduğunu bilmiyorsanız – oraya nasıl gideceksiniz? Mantıklı, değil mi? 🙂
Aşağıdaki yorumları yazın, Sosyal Medya Pazarlama planınızdan bazıları nelerdir? 🙂
3.) Hala spam gönderiyor:
Bu, bu blog yazısında bahsettiğimiz 1 numaralı ipucuna geri dönüyor. Girişimcilerin bir Sosyal Medya Pazarlama Planı olmadığı için büyük hatalar yaparlar. Ancak savunmalarında bunun işe yarayacağını düşünüyorlar.
Spam göndermek işe yaramaz, bunu biliyorsunuz ama çoğu çalışmıyor. Ve işte bunun birkaç nedeni:
- akıl hocaları onlara yükselmeleri ve sert satış yapmaları gerektiğini söyledi (bunu geçmişte yaşadım)
- spam göndermenin Sosyal Medya Pazarlaması yapmanın doğru yolu olduğunu düşünüyorlar
- başkasının yaptığını gördüler
- spam yapmak kolaydır – insanlar kolay şeyler yapmak isterler (*Bu işe yaramayacak!)
Hala spam yapmayı öğreten girişimcilerin olduğunu görmek üzücü. Ve asla kendilerine bir kuruş yatırım yapmadıklarını görebilirsiniz. O yüzden o kişi olmayın ve kendinize yatırım yapın. İyi bir sosyal medya pazarlamacısı olarak sonuçlarınızı nasıl 10 kat artıracağınızı öğrenebilirsiniz – buraya tıklayın.
4.) Daima haklı olmak:
Her zaman haklı olduklarını düşünüyorlarsa – ah oğlum başları belada mı? Hiç kimse her zaman haklı olamaz – benim dışımda 😉 haha, şaka. Hepimiz insan olduğumuz için hata yaparız.
Ama bu “Ben her zaman haklıyım!” zihniyetiyle. – uzağa gidemezsin. Sosyal Medya Pazarlamasında sizden daha iyi olan ve muhtemelen sizden daha fazlasını bilen insanlar var. Ve bu aslında BÜYÜK FIRSAT çünkü öğreneceğin birileri var demektir.
Zamanla profesyonel olacaksın (Kristal küremi hatırlıyor musun? Evet, bana bunu söyledi). Ve başarıya giden yolda gerçekten önemli olan başka bir şey de her zaman olmak istediğiniz yerde bulunanları dinleyin.
5.) Nasıl satış yapılacağını bilmemek kötü bir Sosyal Medya Pazarlama stratejisidir:
Kaç kez duydunuz: “ Satmayı öğrenmenize gerek yok, ürünler kendini satar.”
O insanları dinlemeyin. Çevrimiçi işinizde daha büyük ve daha iyi sonuçlar görmek istiyorsanız nasıl satacağınızı öğrenmelisiniz. Udemy.com’a gidebilir ve satış (veya başka herhangi bir şey) üzerine bir kurs bulabilirsiniz. Stratejileri öğrenin ve uygulayın. Oh, ve başka bir ipucu: asla en ucuz kursları satın almayın (genellikle en iyileri değildir). Ürünlerinize inanmalısınız. Müşterilerinize gerçekten yardımcı olabilirler mi? Siz de sonuçları gördünüz mü? Bazı hikayeleriniz varsa, bunları kitlenizle paylaşın. Bu en iyi satış stratejilerinden biridir.
Demek istediğim, kim hikayeleri sevmez, değil mi? Sevdiğiniz ve işinizle/ürünlerinizle bağlantılı 3-5 hikaye yazın. Ve haftada en az 1 hikaye paylaşın. Bunları tekrar etme konusunda endişelenmeyin, çünkü izleyicileriniz harika bir hikayeyi tekrar tekrar dinlemekten rahatsız olmazlar.
6.) Yapana kadar taklit edin:
Bu, pazarlamacıların başarısız olmasının en büyük nedenlerinden biridir. takipçilerinize yalan söylemeyin çünkü bir yalanın kokusunu uzaktan alabilirler. Evet, burunları çok güçlü!
Numara yapmak yerine, DEĞER ve hikayelerinizi paylaşmak gibi daha iyi bir Sosyal Medya Pazarlama stratejisi kullanabilirsiniz . Bu şekilde hedef kitlenize ilham verebilirsiniz ve onlar sizi daha iyi tanırlar.
Ve muhtemelen, insanlar sizi daha iyi tanıdıklarında ve size güvenmeye başladıklarında, satışlarınızın artacağını zaten biliyorsunuzdur.
Kalabalığın arasından sıyrılın ve kendiniz olun çünkü yeterince iyisiniz! Kafanızdaki o küçük sesin size aksini söylemesine izin vermeyin.
7.) Analitiklerini kontrol etmemek:
Bunun en sıkıcı kısım olduğunu biliyorum – seni hissediyorum. Onunla da pek eğlenmem. Ancak analitiği kontrol etmenin ödülleri şaşırtıcı olabilir. Neyin işe yaramadığını gördüğünüzde, onu yapmayı bırakırsınız.
Zamanınızı boşa harcamayı bırakacak ve bunun yerine işinizin büyümesi için harika olan şeylere odaklanacaksınız. Bu nedenle her Sosyal Medya platformu size analitik sağlar.
Doğru yönde gidip gitmediğimi görmek için genellikle analitiği haftada bir kontrol ederim. Ancak ayda bir veya iki kez de harika çalışabilir. Bir fincan kahve alın, bir veya iki saat oturun ve sonuçlarınızın ne kadar iyi olduğunu analiz edin. 🙂
8.) Sosyal Medya paylaşımlarıyla tutarlı olmamak:
Burada dürüst olalım – hepimiz bu hatayı yaptık. İlk ben gidip itiraf edeceğim Hey, ben Ahmet ve Sosyal Medyada paylaşım yapmak konusunda tutarlı değildim
Bu, herhangi bir girişimcinin yapabileceği en kötü hatalardan biridir. Gary Vee ile başlayan bazı liderleri analiz edelim. O tutarlı mı? Ah evet, kesinlikle öyle. Tutarlılık söz konusu olduğunda bu adam bir rock yıldızı. Zaten başarılı ama her gün yeni içerik üretmeye devam ediyor.
Tutarlılık başarının anahtarıdır! Tutarlılık, hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacaktır. Peki gönderilerinizle tutarlı olmaya nasıl başlayabilirsiniz? Tabii ki bir Sosyal Medya içerik takvimi ile. Kendiniz nasıl oluşturacağınızı öğrenebilir veya buradan YILLIK İçerik Takvimi fikirleri alabilirsiniz.
İLGİLİ POST : Kitlenizin Seveceği 120 Ölümcül Sosyal Medya İçeriği Fikri
9.) Aynı içerik biçimini kullanma:
Yalnızca metin gönderileri kullanıyorsanız, kitleniz muhtemelen sıkılıyor. Onu baharatlamalısın. Videoları, fotoğrafları, sesleri kullanın, değeri paylaşın, komik bir şey ve unutmayalım – SELFIE’ler.
Selfie’ler kesinlikle size daha fazla dikkat çekecek ve katılımınız artacak. O tatlı/yakışıklı yüzünü kim görmek istemez ki? 🙂 Kendinizi, yaşam tarzınızı gösterin ve insanları bir maceraya sürükleyin.
Çözüm:
Sosyal Medya Pazarlamasında hepimiz farklı seviyelerdeyiz, ancak bu profesyonel olamayacağınız anlamına gelmez. Her şeyi öğrenebilirsin.
Ürünlerinizi pazarlamaya başlamadan önce oturun ve tüm hedeflerinizi bir kağıda yazın. Ardından kendi Sosyal Medya Pazarlama stratejinizi oluşturun ve buna bağlı kalın.
İstenmeyen posta göndermeyi bırakın ve bunun yerine anlamlı ilişkiler kurun. Kısa sürede müşteriye dönüşecek çılgın hayranlar edineceksiniz. Nazik yüreğinle onları büyüle.
Tutarlı kalmak için bir Sosyal Medya içerik takvimi yapın. Karmaşık olmayın ve her şeyi basitleştirin. Bu her zaman daha iyidir.
Şimdi bu blog yazısının sonuna geliyoruz. Ve merak ettim, geçmişte hangi Sosyal Medya Pazarlama hatalarını yaptınız? Aşağıdaki yorumlarda bana bildirin!