Sosyal Medyanın En İyisi Ol! 35 Adımda Sosyal Medyada Markalaşma
Çevrimiçi bir işiniz/işletmeniz varsa, sosyal medyada markalaşma ve Sosyal Medya marka yönetimi gerçekten önemlidir. Doğru marka stratejisi ile bir imparatorluk kurabilir ve çok para kazanabilirsiniz. Ama tabiki öncelikle onun hakkında daha fazla şey öğrenmelisin.
Kendinizi Sosyal Medyada markalaşmaya götürürken körü körüne gidemezsiniz. Bir markalaşma planına ve sosyal medya marka yönetimi stratejisine ihtiyacınız var ve atmanız gereken doğru adımları biliyorsunuz. Aslında hepsini öğrenmek o kadar da zor değil, o yüzden endişelenme.
Bu konuya geçmeden önce, sizi Sosyal Medya Pazarlama, Markalaşma, E-posta Pazarlama, Bloglama ve daha fazlası hakkında her şeyi öğrenmek isteyen tüm girişimciler, blogcular ve pazarlamacılar için ÜCRETSİZ Koçluk Grubumuza davet etmek istiyorum. BURAYA TIKLAYIN ve eğlenceli topluluğumuza katılın 🙂
Bu gönderi, gerçekten sevdiğim ve tavsiye ettiğim ürünlere bağlı kuruluş bağlantılarını içerir; bu, size hiçbir ek ücret ödemeden küçük bir komisyon alabileceğim anlamına gelir. Kazancımı blogumu ve işimi sürdürmek için kullanacağım.
1.) Sosyal Medya marka bilinci oluşturma ipucu #1 – Kendi profil fotoğrafınızı kullanın:
Facebook’ta hiç profil fotoğrafı olarak logosunu koyan birini gördünüz mü? Muhtemelen gördün. Ama arkadaşlık isteklerini kabul ettin mi? Çoğu insan bunu kabul etmez. Çünkü o kişinin kim olduğunu bilmiyorlar ve görünüşe göre hemen size spam gönderecekler (çoğu durumda yapıyorlar).
İnsanlar logolarla değil insanlarla konuşmak istiyor. Bu yüzden harika bir fotoğrafınızı çektiğinizden emin olun ve gülümsemeyi unutmayın. Bir gülümseme gerçekten davetkardır, böylece daha fazla insan sizinle etkileşime girer.
2.) İyi bir kapak fotoğrafı kullanın:
Kapak fotoğrafı ile test edebileceğiniz iki farklı strateji var. Markanızı temsil ettiğiniz (ki sizsiniz!) profesyonel bir fotoğraf oluşturabilir veya sevdiklerinizle birlikte olduğunuz bir fotoğrafı kullanabilirsiniz.
- Profesyonel fotoğraf (fotoğrafınızı, URL bağlantınızı, logonuzu ve kim olduğunuzun kısa bir açıklamasını ekleyin. Ayrıca açıklamaya blogunuzun ve/veya Facebook grubunuzun bağlantısını da ekleyin)
- Ailenizin veya yapmayı sevdiğiniz bir şeyin fotoğrafı (hobi) – kim olduğunuzu tanımlar
Her iki yol da harika çünkü kendinizi markalaştırıyorsunuz. Bu iki stratejinin her birini bir ay boyunca test edin ve hangisinin sizin için daha iyi olduğunu görün.
3.) Hakkınızdaki bilgileri ekleyin:
Daima hakkınızda mümkün olduğunca (veya istediğiniz kadar) bilgi ekleyin. Kitleniz sizin hakkınızda daha fazla bilgi edinmek istiyor, bu nedenle bu bilgiler kendinizi markalamanıza yardımcı olacaktır.
Ancak çoğu girişimcinin yaptığı büyük hatayı yapmayın. Yalnızca işletme bilgilerini eklemeyin. 3 çocuğunuz ve evcil bir köpeğiniz varsa, insanlara bildirin 😉
4.) Gönderilerde doğru fotoğraflarla Sosyal Medyada markalaşma:
Daha profesyonel görünmek istiyorsanız, güzel fotoğraflar kullanmaya başlamanız gerekecek. Birçoğunu ücretsiz olarak alabilir veya satın alabilirsiniz. CANVA ‘da hem ücretsiz stok fotoğraflar bulabilir hemde harika postlar hazırayabilirsiniz. Dilerseniz satın alma da yaparak pro fotoğraflara da erişim sağlayabiirsiniz tavsiye ederim – ya da pexels stok fotoğraf sitesinden dilediğiniz kategoride porfesyonel olarak çekilmiş fotoğraflara erişebilirsiniz.
Niş alanınızla ilgili fotoğrafları kullandığınızdan emin olun. Sağlık ve fitness endüstrisindeyseniz, sağlıklı yiyeceklerin veya egzersiz yapan kişilerin fotoğraflarını kullanın. Pizza ve hamburger fotoğraflarını yayınlamayın – bu, Sosyal Medyada Markalaşmanın yanlış yolu olur. Ayrıca kendi özçekimlerinizi kullanın. Onlarla daha fazla etkileşime gireceksiniz.
5.) Fotoğraflarda aynı renkleri kullanın:
Sosyal Medya görseldir (özellikle Instagram). Bu yüzden kitlenizin renklerinize alışması gerekiyor. Renkleriniz pembe, gri ve beyaz olabilir – marka renklerinizi oluşturun ve buna bağlı kalın.
Ancak, marka bilinci oluşturma konusunda henüz başlangıç seviyesindeyseniz, birkaç farklı rengi test edebilirsiniz. Sadece birbirlerini tamamladıklarından emin olun.
6.) Sosyal Medyada markalaşmada aynı yazı tiplerini kullanmak:
Renkleri kullanmakla aynı şey. Kitleniz yazı tiplerinizle tutarlılığı görmelidir. İlk önce, birkaçını test edin ve hangisinin en iyi sonucu verdiğini görün. Birlikte gittiklerinden emin olun.
Canva, yazı tiplerini birleştirirken uymanız gereken 10 altın kural hakkında harika bir blog yazısı hazırladı. Kontrol etmek için buraya tıklayın . (Not: Makale ingilizcedir)
7.) Doğru Sosyal Medya platformlarını kullanmak:
Bazen girişimciler bir Sosyal Medya platformunu kullanmaya karar verirler ancak hedef kitlelerinin önüne geçmekte zorlanırlar. Niye? Çünkü bazı platformlarda ürünleriyle ilgilenen çok fazla insan yok.
[ÖRNEK] Hedef kitlenizin yaşı 65+ ve cinsiyeti erkekse, Facebook’ta başarılı olmazsınız. Statista.com’a göre 65 yaş üstü erkeklerin sadece %1.9’u var. Her zaman önce araştırmanızı yapın, böylece zamanınızı boşa harcamazsınız.
8.) Çok önemli Sosyal Medyada markalaşma ipucu – Hedef kitlenizi tanıyın:
Hedef kitlenizin kim olduğunu bilmiyorsanız, muhtemelen çok fazla zaman harcıyorsunuzdur. Herkes ürünlerinizi veya hizmetinizi satın almak istemez.
Birçok girişimci, 1 milyon kişiyi hedeflemenin 100.000 kişiden daha iyi olduğunu düşünüyor. Ama açıklamama izin ver. 1 milyon kişiyi hedeflerseniz ve çoğu ürününüzle ilgilenmiyorsa, çok fazla satış yapmazsınız ve reklamlara çok daha fazla yatırım yaparsınız.
Şimdi, hedeflenen 100.000 kişiye bakalım ve bunların çoğu, sunduğunuz ürünleri satın almak istiyor. Sadece reklamlara daha az yatırım yapmakla kalmayacak, aynı zamanda çok satış elde edeceksiniz. Hedef kitlenizin kim olduğunu gerçekten bilmenin en büyük nedeni budur.
9.) Hikayeleri paylaşın (sizin veya başka birinin):
Bu sözü muhtemelen daha önce duymuşsunuzdur: Gerçekler anlatır ama hikayeler satar!
Kesinlikle doğru. Herhangi bir niş içindeki bazı büyük liderlerin ne yaptığını analiz ederseniz, aynı modeli göreceksiniz. İlginç ve motive edici hikayeler paylaşıyorlar.
Ama hikayeler uydurmaya başlamayın. Doğru olmaları gerekiyor – yoksa itibarınız tehlikede. Bir hikaye uydurulduğunda izleyicileriniz bunu hissedecek, bu yüzden dürüst olun.
10.) Gerçekte kimseniz o olun, başka bir harika Sosyal Medyada markaşma ipucu:
Bazıları “Yapana kadar taklit et” der. – bu sizi şok edebilir ama kısmen doğru. Yalan söylemen gerektiğini söylemiyorum ama kesinlikle yaşam tarzını göstermelisin.
Köpeğinizi gezdirirken veya ailenizle boş zamanınızın tadını çıkarırken bir selfie çekin. Sonra hayatın ne kadar harika olduğundan bahsedin ve izleyicilerinize hayallerindeki hayatın nasıl olduğunu sorun.
Tam zamanlı bir girişimci olduğunuza dair yalan söylemenize gerek yok, sadece eğlenirken yaşam tarzınızı gösterebilir ve hayatın ne kadar harika olabileceğinden bahsedebilirsiniz.
Ve bir sonraki Sosyal Medya marka bilinci oluşturma ipucuna geçmeden önce, kitlenizin sizden istedikleri:
- dürüstlük
- dostluk
- değer ve yardım
- Mizah
11.) Marka bilinci oluşturma konusunda tutarlı olun:
Tutarlılık başarının anahtarıdır. Aynı yazı tiplerini, renkleri ve logoları kullanmaktan bahsettik. Bir şeyleri değiştirmeye devam ederseniz, sadece takipçilerinizin kafasını karıştırırsınız.
İlk önce, en iyi olanı test edin, ardından aynı şeyleri tekrar tekrar kullanmaya devam edin. Bunun işinizde başarılı olmanıza ve ilerlemenize nasıl yardımcı olacağına şaşıracaksınız.
12.) Gönderirken tutarlı olun:
Gözden ırak olan gönülden de ırak olur. Tutarlı bir şekilde paylaşım yapmıyorsanız, hedef kitleniz sizi hatırlamayacaktır. Ama istediğin bu değil, değil mi? Onlara her gün hatırlatmanız gerekiyor.
Bu yüzden sürekli paylaşım yapmak bir zorunluluktur. Kitleniz gönderilerinizi ve videolarınızı günlük olarak görecek, sizinle etkileşime geçecek ve zamanla tutarlılık nedeniyle size bakacaklar. Pek çok insan tutarlı olanlara hayranlık duyar çünkü bunu yapmak kolay değildir.
13.) Sesinizi bulun ve iyilik için kullanın:
Sesini bulmak önemli. Bu, Sosyal Medyada ve başka herhangi bir yerde kendinizi markalaşmanıza yardımcı olacaktır. Sadece doğru kitlenin önüne geçmekle kalmayacak, aynı zamanda birçok hayatı değiştireceksiniz.
Sesini bulduğunda, insanlarını da bulacaksın. Ve inandığınız şeyleri paylaştığınız için asla üzülmeyin. Hepimiz farklıyız ve bunu kabul etmek zorundayız. Yapamayanlar – sizin hedef insanlarınız değildir.
14.) Kendinizi markalamak için logonuzu kullanın:
Logo olmadan o kadar profesyonel görünemezsiniz. Ama muhtemelen istiyorsun, değil mi? Bu yüzden ona yatırım yapın veya kendiniz yaratın. Ücretsiz olarak nasıl logo oluşturabilirsiniz. CANVA ‘ya uğrayın yada bütçeniz varsa profesyonel yardım alın. 🙂
15.) Canlı veya önceden kaydedilmiş videolar yapın:
Kitleniz sizi görür ve duyarsa size daha çok güvenecektir. Eğer saklanacaksanız – aslında daha fazla güvensizlik yaratacaksınız. Kötü niyetli insanlar genellikle yüzlerini gizler.
Bu nedenle, daha hızlı güven oluşturmak istiyorsanız, değerli videolar oluşturmaya başlayın. Kitlenizle özellikle canlı bir videoda etkileşim kurun. Harika sonuçları her şeyden daha hızlı göreceksiniz.
16.) Alanınızda uzman olun:
Uzman olmanız şart. Ama bunu yapmanın zor olduğunu düşünmeyin. Yalnızca hedef kitlenizden daha fazlasını bilmeniz gerekir. Nişiniz hakkında her gün öğrenmeye başlayın. Bu şekilde yeni yararlı şeyler paylaşabileceksiniz.
Ancak bilginize yatırım yapmamaya karar verirseniz, kendinize şunu sorun:
Size sunacak bir şeyi olmayan ve size yeni bir şeyler öğretmeyen bir kişinin peşinden gider miydiniz?
Cevabınız HAYIR ise – o zaman bugün bilginize yatırım yapmaya başlamalısınız. Ertelemeyin çünkü ne kadar erken öğrenirseniz, o kadar çabuk daha fazla yardım edebileceksiniz.
17.) Kendi Sosyal Medya marka Yönetimi stratejinizi oluşturun:
Bir strateji olmadan, fazla bir şey elde edemezsiniz. Daireler çizerek koşacaksınız ve zamanla hayal kırıklığına uğrayacak ve bırakacaksınız. Bunun olmasını istemiyoruz, değil mi? 🙂
Bu nedenle, doğru kitleyi kendinize çekecek ve işinizi HIZLI bir şekilde kurmanıza yardımcı olacak muhteşem bir kişisel marka yaratmanıza yardımcı olacak bir Kişisel Marka Stratejisi ile marka olmanızı sağlayacak %100 başarı garantili H.İ.K sistemi eğitim programını Hemen almak için BURAYA TIKLAYIN .
HİK Sistemi Nedir ? H.İ.K Sistemi Eğitim Programına Katıl
18.) Kalıpların dışında düşünün:
Sadece başkalarını kopyalamakla kalmayıp, kalıpların dışında da düşünmelisiniz. Çoğu liderden farklı olmalısınız – çünkü siz farklısınız! Bunun bazen zor olabileceğini biliyorum ama kendine inanmalısın!
Ne zaman yeni bir fikir bulsan, onu bir yere yaz ve test et! Belki bu fikir hayatınızı değiştirir – ya da başarısız olabilirsiniz. Ama her iki durumda da – yoruldunuz! önemli olan bu 🙂
19.) Takipçilerinize şükran gösterin:
Takipçileriniz hayatınızın bir parçası olmak istiyor. Ve onları görmezden gelmeye devam edersen, sonunda seni görmezden gelecekler. Bu yüzden, sizi takip ettikleri için ne kadar minnettar olduğunuzu göstererek başlayın.
Evet, sadece 100 takipçiniz olsa bile. Müteşekkir olun ve büyük veya küçük topluluğunuzu kutlayın. 1.000 takipçi almak istiyorsan önce 100 takipçine sahip çık..
20.) Çekilişler ve ücretsiz ürünler oluşturun:
Bu, Sosyal Medyada markalaşmak için doğru yapmanın başka bir yoludur. Daha iyi bir etkileşim yaratacaksınız ve aynı zamanda önemsediğinizi de göstereceksiniz. Vermek, bir fark yaratmak için bu sektörde olduğunuzu göstermenin yoludur.
Güven oluşturmanın yanı sıra, kendinizi daha da fazla markalaştırabileceğiniz e-posta listenizi de oluşturacaksınız. Her şey iyi bağlantılar ve mutlu takipçiler yaratmakla ilgili. Kısa sürede alıcıya dönüşecekler.
21.) Kitlenize değer katın ve onlara yardım edin:
Bazı sorunlarını çözmeye yardım ettiğinizde, kesinlikle yardım için size geri döneceklerdir. Kitleniz size daha çok güvenecek, bu yüzden bir ürünü tavsiye ettiğinizde satın alacaklar.
Herkesin yatırım yapmayacağı doğru, ancak gelecekte ne olacağını asla bilemezsiniz. Onlara ne olursa olsun yardım etmek için burada olduğunuzu göstermeye devam etmeniz önemlidir.
22.) Başka bir Sosyal Medya marka bilinci oluşturma ipucu, hashtag’leri kullanmaktır:
Hashtag’ler, bir hedef kitlenin önüne geçmenize yardımcı olabilir. Ve gönderilerinizi ne kadar çok kişi görürse, takip etme şansınız o kadar artar. Ancak doğru hashtag’leri kullanmak önemlidir.
Çoğu girişimcinin yaptığı büyük hatayı yapmayın. Nişleriyle ilgili olmayan hashtag’ler kullanıyorlar ama onlarla birikte milyonlarca insan bunları kullanıyor. Bu miktarla ilgili değil – her şey kaliteyle ilgili!
Bu nedenle, nişiniz hakkında olan hashtag’leri seçin ve bir de en popüler olanları değil. Çünkü bunlar gerçekten rekabetçi ve size gönderilerinizin görülmesi için daha az şans verir.
23.) Yaratıcı olun:
Süper yaratıcı olmanıza gerek yok ama elinizden gelenin en iyisini yapın. Yayınlarınız ve videolarınızla nasıl öne çıkacağınızı düşünün. Sende farklı olan bir şeyler olmalı. Göster onu.
Belki gerçekten komiksin, bu yüzden bunu markana dahil et. Oturun ve güçlü yönlerinizden bazılarını yazın, ardından bunları gönderilerinize ve videolarınıza nasıl yaratıcı bir şekilde dahil edebileceğinizi düşünün.
24.) Diğer insanların gönderilerine ve videolarına katılın:
Kendinizi yalnızca hesaplarınızda değil, başkalarının gönderilerinde ve videolarında da markalaştırıyorsunuz. Oluşturduğunuz her yorum sizi markalaştırıyor.
Bu yüzden olumsuz olmadığınızdan veya insanları veya şirketleri aşağılamaya çalışmadığınızdan emin olun. Bunu yaparsanız, sadece kim olduğunuzu gösterir. Ve bu markanıza sandığınızdan daha fazla zarar verir.
[EKSTRA İPUCU] – aynı emojiyi kullanın (3’e kadar). Başkaları o emojileri gördüğünde, seni düşünebilirler. İyi bir etkisi olabilir.
25.) İşte başka bir harika Sosyal Medyada markaşma ipucu – ilginç gönderiler oluşturun:
Bir gönderiyi yayınlamadan önce, ilginç olduğundan emin olun. İzleyicileriniz sıkılmak istemiyor 😉 ama aynı zamanda kaba olmayın! Başkaları hakkında kötü konuşmak, olumsuz ve kötü olmak markanızı yok eder.
Fikrini söyleyebilirsin, ama kimseye zarar verme. İnsanları dışlamayın – bunun yerine ne olduğu hakkında konuşmak ve insanlara neyin doğru neyin yanlış olduğunu öğretebilirsiniz.
Ayrıca, diğer insanların fikirlerini kabul etmeye istekli olun çünkü hepimiz farklıyız ve farklı düşünmeye hakkımız var.
26.) İçeriğinizi yeniden amaçlayın:
Eski içeriğinizi yeniden kullanmak harika. Biraz yeniden yazabilir, belki yeni bir şeyler ekleyebilir ve tekrar izleyicilerinizle paylaşabilirsiniz. Bu da markalaşmanın başka bir yoludur.
İnsanların içeriğinizi birden çok kez görmesini istiyorsunuz. Bu, her hafta aynı blog gönderisini paylaşmanız gerektiği anlamına gelmez, 🙂 ancak bunu yılda 6 defaya kadar yapabilirsiniz. Güzel, değil mi?
27.) İlginç, dikkat çekici başlıklar kullanın:
İnsanların gördüğü ilk şey gönderinizin fotoğrafıdır, ancak sizde yoksa ilk gördükleri şey bir BAŞLIK olur . Her iki durumda da, başlıklarınız ilginç ve göz alıcı olmalıdır.
Daha fazla kişi yazılarınızı okuyacak veya videolarınızı izleyecek. Komik veya tuhaf bir başlık oluşturabilirsiniz – ama asla kötü bir tıklama tuzağı! İnsanları yanlış yönlendirirseniz size güvenmezler. Bu kesinlikle Sosyal Medya Markanıza zarar verecektir.
28.) Yeni şeyleri denemekten korkmayın:
Sonuçlarının ne olacağını bilmeden bir şeyler yapmak korkutucu olabilir. Ama aynı zamanda önemlidir, çünkü bu basit bir şeyin sizin veya bir başkasının hayatını nasıl değiştirebileceğini asla bilemezsiniz.
Güvendiğiniz bir liderden yeni bir şey öğrenirseniz, korkacak hiçbir şeyiniz yoktur. Genellikle tüm liderler işe yarayan strateji ve teknikleri paylaşırlar.
Ancak bazen harika sonuçlar görmek biraz zaman alabilir, bu nedenle en az 90 gün boyunca buna bağlı kalın. Bu süreden sonra harika sonuçlar alamazsanız, ince ayar yapıp bir ay daha test etmelisiniz.
29.) Satmaktan korkmayın:
Hepimiz her gün satıyoruz. Bazen bir ürün satarız, bazen de kendimizi satarız – ve hayır, öyle demek istemiyorum. 😉 Her şey başkalarının bizi nasıl gördüğüyle ilgili. Çok yardım edersek, bizi çok sevecekler – bu yüzden kendimizi iyi sattık demektir.
Olumsuz ya da yalan söylüyorsak, kendimizi iyi insanlar olarak satamayız. Aslında takipçilerimiz bizi bir “pazarlama kötü adamı” olarak görecektir. Ve inanın KİMSE bir kötü adamdan satın almak istemiyor!
30.) En önemli Sosyal Medyada markaşma ipuçlarından biri – Nicelikten çok kalite:
Asla niceliği hedeflememelisiniz, yaşadığım gerçek bir örnekle açıklayacağım:
Facebook’ta bir kadınla bağlantı kurdum ve bana son 7 yıldır tam zamanlı olarak çevrimiçi çalıştığını söyledi. Sonra hemen bana bir şey satmaya çalıştı. İlk baktığım şey profiliydi.
Düşük çözünürlüklü, flu fotoğraflar kullanıyordu, gönderileri tamamen işle ilgiliydi ve sayfasında 50.000’den fazla takipçi gördüm – HEPSİ SAHTE! Sahte olduklarını nasıl anlarım? Yapılan yorum ver beğenilerden. takipçilerin prfillerinden ve postlardaki tutarsız beğeni ve yorum hareketlerinden vs.
Onun durumunda, miktar kesinlikle itibarını zedeledi. Facebook, sahte takipçiler satın aldığı için erişimini sınırlamakla kalmadı, aynı zamanda insanlar da kör değil. Profesyonel görünmüyorsanız, muhtemelen olmadığınız içindir.
Not: Bakın size nasıl gerçek bir hikaye anlattım ama o kadının adından bahsetmedim? 🙂 – Sosyal Medyada Markalaşma ve sosyal medya marka yönetimi ipucu #25’e atıfta bulunarak
31.) Takipçi satın almayın:
Yukarıdaki hikayeyi okudunuz – ama sanırım tekrar söylemeliyim. ASLA takipçi satın almayın! Kitleniz, numara yaptığınızı fark edecek ve hangi platformda olduğunuz önemli değil.
Gerçek bir takipçi kitlesi oluşturmaya odaklanın çünkü bundan çok daha fazlasını elde edeceksiniz. Takipçileriniz zamanla artacaktır.
32.) Zaman kazanmanıza yardımcı olacak araçları kullanın:
Çoğu girişimci, araçlara para yatırmak istemez. Ama iş yapıyoruz – hobi değil. Sevdiklerinizle geçirmek için daha fazla boş zamanınız olsun istiyorsanız, araçlara yatırım yapmanız gerekecek.
Bu araçlar size zaman kazandırmanın yanı sıra, takipçilerinize gerçekten ne kadar profesyonel olduğunuzu gösterecektir. Örneğin, hiç e-posta listesi olmayan bir lider gördünüz mü? 🙂 E-posta Pazarlama hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, Başarılı E-posta Pazarlamaya Başlayanlar Kılavuzu hakkındaki blog yazıma göz atın .
33.) İnsanların sorularına yanıt verin:
Kitlenizin veya müşterilerinizin soruları varsa, yanıtlamanız ve onlara yardımcı olmanız gerekir. Sadece bir şey satıp kaçmayın. Sosyal Medyada markalaşmak için içerik oluşturuyorsunuz ve hedef kitlenizin onları önemsediğinizi görmesi için orada olmanız gerekiyor.
[EKSTRA İPUCU] – hedef kitlenizin sahip olduğu tüm soruları yazın ve soruları yanıtladığınız bir video veya blog yazısı oluşturun. Ayrıca, yeni içerik oluşturmak için soruları kullanabilirsiniz.
34.) Çılgın hayranlardan oluşan bir topluluk oluşturun:
Benim düşünceme göre, bir topluluk oluşturmak için en iyi yer bir Facebook grubu ve bir e-posta listesidir. Öyleyse oradan başla. Ama nasıl inşa edersiniz? Aslında o kadar da zor değil 🙂
E-posta listenizi oluşturmak için, sadece değerli bedavalar yaratın – hedef kitlenizin yardıma ihtiyacı olan bir şey. Ve bu bedavalarda onlara Facebook grubunuz hakkında bilgi verebilirsiniz. Veya benim yaptığımı yapın – bu blog gönderisini yukarı kaydırırsanız, sizi Ücretsiz Facebook Koçluk Grubuma davet ettiğimi görürsünüz.
Grubunuzu ve e-posta listenizi tanıtmanın birçok yolu vardır. Grubunuzda bir video mini kurs oluşturun ve bunun hakkında her yerde konuşun. Ancak kitlenize o videoyu başka hiçbir yerde paylaşmayacağınızı söyleyin. Görmek istiyorlarsa gruba katılmaları gerekiyor. 🙂
35.) Son Sosyal Medya Markalaşma ipucu – Önceden planlayın:
Eğer planlamıyorsan, sadece gelişine göre çalışıyorsun. Ve bu seni uzağa götürmez. Günlük, haftalık, aylık veya yıllık olarak ne yapacağınıza dair bir plan oluşturmalısınız.
Ayrıca hedeflerinize nasıl ulaşacağınızı da planlamalısınız. Planlama, çevrimiçi işimizde her şeydir. Ve eğer harika bir Sosyal Medya Markası oluşturmak istiyorsak, bunu planlamamız gerekiyor.
KONTROL ETMENİZ GEREKEN İLGİLİ BLOG YAZISI: Ne pahasına olursa olsun kaçınmanız gereken 17 Ölümcül Kişisel Marka Hatası
Sosyal Medya marka yönetimi, sosyal medya markalaşma ve İçerik Fikirleri hakkındaki bu blog gönderisinden biraz değer aldınız mı? Umarım başarmışsınızdır, çünkü her hafta size işinizde başarılı olmanıza yardımcı olacak en şaşırtıcı ipuçlarını ve stratejileri vermeye tüm kalbimi adadım.
Değerli Bilgileri Paylaşmayı Seviyorsanız Aşağıya Tıklayın ve Bunu En Sevdiğiniz Sosyal Medyada Paylaşın 🙂